Watertoren inspectie vanuit de touwen

Utiliteit, Bouw & Constructies

INSPECTIE VANUIT DE TOUWEN

Deze monumentale watertoren is een prive woning. Omdat de eigenaar de watertoren in perfecte staat wil behouden heeft de eigenaar Vandesky gevraagd een nauwkeurige inspectie te doen van alle staal structuren van de toren. Er is gezocht naar coating schades, roest en andere afwijkingen. Hieruit volgt een conclusie van het te verwachten onderhoud in de komende jaren. Eerdere inspecties vanuit de touwen blijken zeer gedetailleerde bevindingen op te leveren doordat de klimmers er met de neus bovenop zitten. Bijvoorbeeld de gevelinspectie van de Averotoren.

IMPACT OP DE OMGEVING

Er is nog een reden om deze watertoren te inspecteren vanuit de touwen. Namelijk de tuin om de toren heen. Daardoor is het niet mogelijk om de watertoren te inspecteren vanuit een hoogwerker. Net zoals een hoogwerker neemt een steiger hoge kosten met zich mee. Namelijk steiger opbouwen kost tijd en daarnaast neemt deze ook veel ruimte in. Rope access biedt hier de oplossing om toch de constructie te bereiken zonder de omgeving te belasten. Bovendien hoeft er aan de watertoren niets aangepast te worden. Doordat wij touwtechniek gebruiken is het maken van ankerpunten aan een gebouw niet altijd nodig. In dit geval konden wij de constructie van de watertoren gebruiken als ankerpunten.

RAPPORTAGE VAN DE INSPECTIE

Na de inspectie vanuit de touwen hebben we een rapport aangeleverd. Vervolgens zijn de resultaten vastgelegd op foto en in kaart gebracht. Op deze manier kunnen we bij de volgende inspectie precies terug vinden waar we moeten zijn. Op dezelfde manier kunnen wij in de toekomst dezelfde inspectie uitvoeren om een vergelijk te maken. Op deze pagina kunt u het verhaal  van de eigenaren van de watertoren lezen.