Vakmannen in de touwen

Vakmannen in de touwen

Vakmannen in de touwen

De grote vraag naar woningen en werkplekken zorgt ervoor dat we steeds vaker de hoogte in gaan. Hoge woontorens vormen de laatste jaren de skyline van diverse grote steden in Nederland. Deze trend zorgt ervoor dat er aanhoudend meer woningen en kantoren lastiger te bereiken zijn, voor normaliter vrij eenvoudige werkzaamheden. Denk aan onderhoud, inspecties, glazenwassers en schilders. Een doorsnee steiger voldoet al lang niet meer, maar wat dan wel?

Rope Access is de tool om een werkplek op hoogte bereikbaar te maken. Hoe lastig de weg er naar toe ook kan zijn, het echte werk begint pas vanaf het moment dat we op hoogte zijn. Zoals eerder omschreven is Rope Access namelijk een middel om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, net als dat een steiger dat is.

“Hoogte bereik je vanuit de hoogte, niet vanaf de grond”

De werkzaamheden die vanuit de touwen uitvoerbaar zijn lopensterk uiteen. In hoofdlijnen zijn de meest voorkomende werkzaamheden onder te verdelen in de volgende categorieën:

-         Inspecties
-         Installatie en onderhoud
-         Veiligheid en reddingen op hoogte.
-         Windenergie (offshore)
-         Schoonmaken en reparatie

In een aantal sectoren, waaronder offshore, is Rope Access al vele jaren een veel ingezette manier om moeilijk bereikbare plekken bereikbaar te maken. De techniek heeft zich al bewezen in deze sectoren, daarom de keuze vanuit vandesky om dit voor iedereen toegankelijk te maken.

Daarentegen zijn er ook veel sectoren waar bedrijven menigmaal alleen de conventionele manieren toepassen zodra er op hoogte gewerkt moet worden. Onterecht wordt er herhaaldelijk gedacht dat dit de snelste, goedkoopte en/of veiligste manier is om moeilijk bereikbare plekken te bereiken. Doordat men niet bekend is met Rope Access komt het vaak imponerend, ingewikkeld en gevaarlijk over.

In veel gevallen opent de inzet van Rope Access juist mogelijkheden. Door de lage impact op de omgeving en de buitengewoon hoge focus op veiligheid kan Rope Access veel voordelen opleveren in vergelijking met een steiger of hoogwerker. Dit is direct meetbaar in tijd en kostenbesparingen. Bovendien is het veiliger voor zowel de omgeving als de technici zelf.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Rope Access rondom jouw project? Neem contact met ons op via onderstaand formulier of benader ons via de mail, info@vandesky.com  

Recent Articles