Windturbines schoonmaken

Windturbines schoonmaken

We bevinden ons midden in een van de grootste energie transities. Wind en zonne-energie worden steeds belangrijker in onze energie voorziening. Waar zonnepanelen op het vaste land worden toegepast, zijn het de windparken die het ruime sop verkiezen. 

Een windturbine wordt aan veel verschillende weeromstandigheden bloot gesteld. Hierdoor ontstaat snel aanslag en vervuiling. Om milieuschade te voorkomen energie productie van de turbine hoog te houden is het reinigen van vervuilde windturbines noodzakelijk. 

De afgelopen tijd zijn wij daarom weer druk bezig geweest met het schoonmaken van de windturbines. Deze windturbines, met hoogtes tot wel 120 meter, staan on- en offshore, wat dit weer een zeer geschikte klus maakte voor Vandesky. De combinatie van hoogte en open zee maken deze windturbines enkel toegankelijk middels Rope Access. 

Naast het schoonmaken van de windturbines voeren wij ook onderhoudt en reparaties uit aan deze windturbines.

Moeilijk bereikbare plekken weten wij als geen ander te bereiken doormiddel van abseiltechnieken, beterbekend als Rope Access. Deze abseiltechnieken bieden een uitstekende oplossing voor reinigingswerk op grote hoogtes.  

Naast het schoonmaken van de windturbines voeren wij ook onderhoudt en reparaties uit aan deze windturbines. Denk hierbij onder andere aan: schilderwerkzaamheden (van zowel de palen als de windturbine bladen), bladinspectie, torquen van boutverbindingen en interne inspecties. 

Geen klus is onmogelijk voor ons team van professionele IRATA gecertificeerde vakmannen. Ook hebben we ons complete team getraind volgens de GWO-standaard om de windindustrie on-en offshore van dienst te kunnen zijn. Een zeer gedetailleerde werkvoorbereiding in combinatie met de ervaring van onze medewerkers zorgt ervoor dat elke windturbine zeer efficiënt onderhouden kan worden.  

Heeft u nog werkzaamheden uit te voeren op een plek waarvan u niet weet hoe u er kunt komen? Neem dan contact met ons op via: info@vandesky.com of 088 696 8 676. Dan zorgen wij er voor dat doormiddel van onze abseiltechnieken de werkplek toegankelijk wordt en de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. 

Recent Articles